11E Porter/Stout special¶
Det finns en lång tradition med olika tillsatser i porter, t ex melass, lakrits och choklad. Denna klass omfattar alla dem där tillsatserna framträder märkbart, t ex honey stout, chocolate stout/porter och oyster stout. Även mer experimentella porter med tillsatser av kaffe, olika bär eller 1700-tals varianter med rökmalt osv finns här. Porter/Stout special kan baseras på vilken som helst av övriga porter och stout i klass 7 och klass 8.
Stiltypsvärden¶
OG | FG | Alkohol (vol%) | IBU | Färg (°EBC) |
---|---|---|---|---|
1.035 – | 1.008 – | 3.5 – | 20 – | 60 – |
Kortfattad karaktärsbeskrivning¶
Beror på öltypen.
Färg/Utseende¶
Beror på öltypen.
Bouquet/Arom¶
Beror på öltypen.
Smak¶
Beror på öltypen.
Munkänsla¶
Beror på öltypen.
Förebild¶
St. Peter’s Honey Porter, 4.5% - Young’s Double Chocolate Stout, 5.2 % - Marston Oyster stout