Gå till innehållet

11E Porter/Stout special

Det finns en lång tradition med olika tillsatser i porter, t ex melass, lakrits och choklad. Denna klass omfattar alla dem där tillsatserna framträder märkbart, t ex honey stout, chocolate stout/porter och oyster stout. Även mer experimentella porter med tillsatser av kaffe, olika bär eller 1700-tals varianter med rökmalt osv finns här. Porter/Stout special kan baseras på vilken som helst av övriga porter och stout i klass 7 och klass 8.

Stiltypsvärden

OG FG Alkohol (vol%) IBU Färg (°EBC)
1.035 – 1.008 – 3.5 – 20 – 60 –

Kortfattad karaktärsbeskrivning

Beror på öltypen.

Färg/Utseende

Beror på öltypen.

Bouquet/Arom

Beror på öltypen.

Smak

Beror på öltypen.

Munkänsla

Beror på öltypen.

Förebild

St. Peter’s Honey Porter, 4.5% - Young’s Double Chocolate Stout, 5.2 % - Marston Oyster stout