Kommentar
SM 2017-varianten av Elephant Riders. Öl nummer 220, klass 6.
Placering SM 2017 klass 6: 25e plats – 55p
Grund-data
OG: 1.068 / 68°Ö / 16.5°P
FG: 1.012 / 12°Ö / 3°P
ABV: 7.4%
BU: 74
EBC: 13
Bryggprocess
Bryggvatten – 2.5l/kg malt
Målprofil, vatten: Ca: 75, Mg: 18, Na: 12, SO4: 175, Cl: 50, HCO3: 83
Försockringsrast – 65°C, 90 minuter
Koktid – 90 minuter
Ursprunglig bryggdag
2016-12-18
Skalbart recept
Malt
Marris Otter Pale Ale Malt – 100%
Humle
Eureka! – 1.0g/l – 90 minuter – 49 BU
East Kent Goldings – 2.0g/l – 20 minuter – 16 BU
East Kent Goldings – 2.0g/l – 10 minuter – 10 BU
East Kent Goldings – 3.0g/l – Hopstand 10 minuter – 0 BU
East Kent Goldings – 4.3g/l – Torrhumling 4 dagar – 0 BU
Övriga tillsatser
Ekflis – 1.3g/l – med Torrhumling 4 dagar
Protafloc – 10 minuter
Wyeast nutrient blend – 10 minuter
Jäsning
Weast BC#1968 London ESB, 20°C, 21 dagar
White Labs WLP645 Brettanomyces Claussenii, 20°C, 48 dagar
Recept för 23 liter
Utbyte/Bryggverkseffektivitet: 75%
Malt
Marris Otter Pale Ale Malt – 6.95kg
Humle
Eureka! – 23g – 90 minuter – 49 BU
East Kent Goldings – 46g – 20 minuter – 16 BU
East Kent Goldings – 46g – 10 minuter – 10 BU
East Kent Goldings – 69g – Hopstand 10 minuter – 0 BU
East Kent Goldings – 99g – Torrhumling 4 dagar – 0 BU
Övriga tillsatser
Ekflis – 30g – med Torrhumling 4 dagar
Protafloc – 10 minuter
Wyeast nutrient blend – 10 minuter
Jäsning
Weast BC#1968 London ESB, 20°C, 21 dagar
White Labs WLP645 Brettanomyces Claussenii, 48°C